LOADING CLOSE

Te megtaláltad az “Igazit” ?

Azt hiszem, hogy nők és férfiak is felteszik maguknak néha ezt a kérdést.

Serdülő éveinkben nem foglalkozunk sokat evvel a lehetőséggel, mert még „úgy is ráérünk”. Ismerkedünk, próbálgatjuk a szárnyainkat, felfedezzük az ellenkező nemet, de útközben tanuljuk magunkat is.

Hosszú folyamat ez és a megszerzett tapasztalatok is igen változatosak lehetnek, de végül eljutunk a címben feletett kérdéshez..

Mitől igazi az igazi?

Mi az amiben más mint a többiek?

Mi az amivel többet ad nekünk, mi az ami miatt kivételes?

Azt gondolom, hogy a válasz teljesen egyéni és sok összetevős.

A legfontosabb azonban a nagy keresésben talán az, hogy világosan lássuk saját igényeinket és ezeket a másik fél számára világosan tudjuk kommunikálni. Tisztában kell lennünk avval, hogy mik azok az elengedhetetlen testi lelki szükségletek, melyek megléte nélkül úgy érezzük, valami hiányzik. Például, ha úgy érzed, harmadszor történik meg veled ugyanaz a kellemetlen esemény különböző párkapcsolatok során, akkor érdemes elgondolkoznod, hogy Te mit is teszel rosszul.
Mi az a viselkedés benned, amely ugyanannak az eseménynek a bekövetkeztét vonja maga után?

Nehéz önmagunkat kívülről látni, ezért jól jöhet párunk visszajelzése. Sokszor kívülálló barátok, ismerősök jobban látnak bennünket, érdemes tehát őket is figyelmesen meghallgatni. Ha végképp nem jutunk dűlőre önmagunkkal, akkor forduljunk szakemberhez.

Az önismeret nem csak a párkapcsolataink alakulásában lehet segítségünkre, hanem a munkánkban és később a gyermeknevelésben is.