LOADING CLOSE

Szex vagy Intimitás?

Szex vagy Intimitás?

Rohanó világban élünk, semmire nincs időnk… Egy napba kettőt szeretnénk besűríteni minden tekintetben. Ez a tény, sajnos rányomhatja bélyegét intim kapcsolatunkra is, ha egyáltalán megtanultuk serdülő korunkban, hogy mi is valójában a különbség szex és intimitás között.

A kamaszkorát élő fiatalember szinte ellenállhatatlan vágyat érez férfiasságának megmutatására ennek következtében akár gyakran válthat kapcsolatot. Mindeközben a hasonló korú lányok gyengédségre, intimitásra vágynak. Azok a fiúk, akik megtanulják „olvasni” a lányok igényét és nem rontanak ajtóstul a házba, azaz ráéreznek a hölgyek vágyaira, a későbbiekben sokkal nagyobb sikereket érhetnek el a nőknél.

Azonban mai világunk átlagos kapcsolati minőségét nézve úgy tűnik, ezt kevesen tanulják meg, noha a kor előrehaladtával, a férfiak is az intimitást, a gyengédséget részesítik előnyben, legalábbis különböző felmérések ez mutatják.

Mi is az az intimitás?

Az intimitás olyan egymás felé irányuló verbális és nonverbális kommunikáció, ahol képesek vagyunk beszélni arról, hogy hogyan is érzem magam a társaságodban, milyen hatással vagy rám, mit keltesz bennem mikor, veled vagyok stb.Amennyiben férfiak és nők így tudnának kommunikálni egymással, lényegesen kevesebb lenne a válás és a párkapcsolati probléma. A kérdés, hogy miért nem tudjuk ezt olyan gyakran megtenni, mint ahogy szükség lenne rá? Itt kanyarodnék vissza a beköszönő mondatra. Az idő szűkössége sokunkat behatárol, tehát fontos lenne tudatosítani, hogy vannak dolgok – és ilyen az intimitás is – melyek esetén nem spórolhatjuk meg ráfordított időt…

„Az idő, amit a rózsádra vesztegettél: az teszi olyan fontossá a rózsádat.”

Antoine de Saint-Exupéry: A Kisherceg