LOADING CLOSE

Gyógynövények, melyek használatát az indiánoktól lestük el

Sok mindennapi növényünk származik az Újvilágból, a legismertebbek talán a kukorica, a burgonya a paradicsom és a paprika. Élelmiszerek mellett sok élvezeti cikk is a felfedezőkkel került Európába, mint például a dohány, az agavé párlatai, vagy a kokacserje.

Azonban, van sok gyógynövény is, amelyek használatát az amerikai indiánoktól lesték el az európaiak.

Ilyenek például az echinacea, amelyet az influenza tüneteinek enyhítésére használnak, vagy a kinin, amely sokáig a malária egyetlen ellenszere volt.

Egy kevésbé ismert ilyen gyógynövény a damiana, tudományos nevén a Turnera diffusa, amelyet a mayák és aztékok használtak sokrétűen. Alkalmazták asztma, fejfájás, levertség, menstruációs görcsök és fáradtság esetén. Leggyakoribb alkalmazása azonban a különböző szerelmi bájitalokban volt.

Tudományosan bizonyított, hogy a damiána azon kevés növények közé tartozik, amelyek kimutathatóan erős afrodiziákumként működnek.

Egyrészről enyhe nyugtató hatásánál fogva csökkentik az esetleg fennálló stresszt, ezáltal is segítve a zavartalan intimitás kialakítását, illetve jótékonyan hatnak az erekcióra illetve a hüvelyi nyáktermelésre is.