LOADING CLOSE

Gyakori kérdések a CEFAGIL tablettáról

1.

Lehet-e a Cefagilt túladagolni? – A Cefagilt az alkalmazási előírás és a betegtájékoztatóban leírt szedési javaslatok betartásával nem lehet túladagolni. Tartós, hónapokig tartó szedés esetén érdemes havonta egy hét szünetet tartani.

2.

Mit jelent a Cefagil elsődleges rosszabbodást okozó hatása? – A homeopátiás módszerrel elkészített gyógyszerek sajátossága az ún. elsődleges rosszabbodás. Ez azt jelenti, hogy a meglévő tüneteket – jelen esetben a csökkent nemi vágyat – néhány napig fokozhatja. Ez a hatás azonban sokszor olyan enyhe, hogy a tabletta alkalmazója észre sem veszi.

 

3.

Mennyi idő alatt várható a Cefagil hatása? – Tapasztalatok szerint a hatás beállásához 3-5 nap szükséges.

 

4.

Kell-e pótolni az elfelejtett tablettát? – Ha elfelejtette bevenni a Cefagilt, azt pótolni nem kell. Folytassa a kezelést az előírtaknak megfelelően tovább.

 

5.

Milyen szedési szabályok vonatkoznak a Cefagilra? – A Cefagilra a homeopátiás szerek szedési szabályai vonatkoznak: Homeopátiás szerek szedésekor szigorúan kerülni kell a mentol, kámfor, eukaliptusz tartalmú ételeket, italokat, krémeket, fogkrémeket stb.

A szer bevétele előtt és után fél órával, ne együnk és ne igyunk.

A gyógyszert tiszta szájba tegyük és szopogassuk el, vagy kevés vízben feloldhatjuk és elkortyolhatjuk

Tartsuk távol ezeket a készítményeket az elektromágnesesen sugárzó háztartási eszközöktől, pl. a mobiltelefont!

 

6.

Ha nem tartom be a szedési szabályokat, milyen következményei lehetnek? – Ha például mentol tartamú ételt-italt fogyaszt, az gyengíti, esetleg semlegesítheti is a Cefagil hatását. Azonban általánosságban is igaz, hogy a homeopátiás szerek hatását befolyásolja, gyengítheti a szedési szabályok be nem tartása.

 

7.

Mivel a tabletta cukrot tartalmaz, szedhető-e cukorbetegség esetén? – A Cefagil cukorbetegek is szedhetik, azonban figyelembe kell venni és a napi bevitt cukor mennyiséghez hozzá kell adni a tabletta cukortartalmát!

 

8.

Befolyásolják-e gyógyszerek a Cefagil hatását? – Vannak a hagyományos gyógyszerek között olyan készítmények, melyek általánosságban gyengítik a homeopátiás szerek hatását. Ezek: antibiotikumok, hormonok, (szteroidok is), citosztatikumok. Ezen gyógyszerek mellett is alkalmazható a Cefagil, de a kezelőorvost erről tájékoztatni kell!

 

9.

Befolyásolja-e a Cefagil más hagyományos gyógyszer hatását? – A hagyományos gyógyszerek hatását nem befolyásolják a homeopátiás szerek, így a Cefagil sem.