LOADING CLOSE

Damiána növény – Te ismered ?

Hölgyeim és Uraim! Öntsünk tiszta vizet a pohárba!

Társadalmunk, a kialakult normák, a látszat fenntartása bizony kényes témává teszi az őszinte beszélgetést a szexuális gyengeségről.

De, felgyorsult világunk megvámolja mindennapi energiáinkat. Reggel hajnalban kelés, gyerekek elszórása a különböző oktatási intézményekbe, a közlekedési dugók frusztrációja, a munkahelyi konfliktusok, a helytelen táplálkozás nem válik köddé, amint este hazaesünk (az esti dugó átvészelése után).

Ilyenkor talán nem egyszer előfordul, hogy „többet kíván a szem, mint amennyit elbír a száj”. Hiába erőltetjük meg magunk, hogy házastársi kötelezettségeinknek eleget tegyünk, jó esetben talán kicsikarunk magunkból egy közepesen jó együttlétet, sokkal rosszabb, ha ezek és a kudarcok ismétlődő volta miatt komoly lelki válságba jutunk, amely aztán áttevődik párkapcsolatunkra, de akár életünk más területeire is.

Vannak különböző lehetőségeink, amikkel segíthetünk a problémán, de kinek van ideje vagy akár bátorsága a háziorvosnál feliratni az ismert hatszögletű tablettát, nem is beszélve a szív- és érrendszerre gyakorolt negatív hatásairól. Pusztán élettani hatásmechanizmusa miatt csak átmeneti megoldást nyújthat, fennáll a veszélye a hozzászokásnak is.

Szerencsére a természet még ebben a kényes kérdésben is a segítőnk. Régóta ismert a Damiána (Turnera diffusa v. aphrodisiaca ) jótékony hatása szexuális gyengeség esetén, sok kultúrában az ősidők óta ismert vágyfokozóként alkalmazzák.

Külön érdemes kiemelni, hogy nem csak közvetlen hatása van a kismedence vérellátásának fokozásával, de kimutatták szorongáscsökkentő hatását is*, amely segíthet legyőzni az esetleges múltbéli kudarcok miatti félelmeinket is.