LOADING CLOSE

Hogyan váltak az indiánok jobb szeretővé ?

Túlhajszolt életmódunk életünk nagyon sok területén rabolja energiáinkat.

A folyamatos rohanás, aggódás és stressz rányomja bélyegét a mindennapokra, de alattomos módon hosszú távú hatásai is vannak.

A magas vérnyomás, levertség, de még az elhízás hátterében is állhat a stressz, mint fő kiváltó ok. Fontos kihangsúlyozni, hogy a stressz nem válogat nemek szerint, férfiakat és nőket egyformán érint.

Még összetettebb probléma okozója lehet, ha a stressz negatívan befolyásolja szexuális életünket.

Talán nem is kötjük össze, hogy miért nincs kedvünk az intimitáshoz, egyszerűen csak fáradtak vagyunk. Súlyosabb esetben ez a fáradtság vezethet merevedési zavarhoz vagy hüvelyszárazsághoz is, amely további pszichés terhet ró ránk és partnerünkre is.

Az orvostudomány szexuális gyengeségnek nevezi ezt az állapotot, egyformán érinthet nőket és férfiakat.
Természetesen a kiváltó ok kezelése alapvető fontosságú. Fontos megtanulni lazítani, lehetőleg csökkenteni a minket érő stressz mennyiségét, levezetni feszültségeinket mondjuk sporttal.

Sok gyógynövény ismert, amelyek sikerrel használhatók az intimitás iránti vágy fokozásában. A kínai orvoslásban ilyen a ginseng, az ajúrvéda tanításában a farkascseresznyét említik.

A közép-amerikai indián kultúrák a damiána (Turnera diffusa) különböző formáit alkalmazták, hogy „jobb szeretőkké” váljanak.

Kifejezett libidónövelő hatása mellett a damiána nyugtató és szorongásoldó hatással is rendelkezik, amely általános stressz, de főleg esetleges múltbeli kudarcélmények miatt is jótékonyan hat. Mivel fokozza a medencében a véráramlást, segít erekció zavar és hüvelyi szárazság esetén is.